식품영양과학회, ‘Healthy Aging & Sustainable Life’ 학술대회 21일 제주서 개막
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식품영양과학회, ‘Healthy Aging & Sustainable Life’ 학술대회 21일 제주서 개막
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이지현 기자
입력 2020.10.20 15:24
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한국식품영양과학회가 21일부터 23일까지 제주국제컨벤션센터에서 ‘Healthy Aging & Sustainable Life’를 주제로 2020년도 국제 심포지엄 및 정기 학술대회를 개최한다.
행사 첫날에는 명지대 서주원 교수가 ‘Research achievements of next generation Biogreen 21 project’를 주제로 기조강연을 하고, △Research and Development of Health Functional Foods △Advanced Food Technology △The Future of Food Safety Technology 등 7개 세션을 운영한다.
22일에는 숙명여대 성미경 교수가 ‘Energy homeostasis in cancer prevention: biomarkers and modulators’를 주제로 기조강연을 하고, △New Findings of Collagen Peptides △Green Tea and Microbiome △Development Related to Health and Aging in the Food Industry 등 14개 세션과 △Functional Compound, Probiotics, and Bioinformatics △Nutrients Metabolism and Health 등 2개 국제 세션을 운영한다.
23일에는 △Multi-Functional Dietary Supplement Using Bioconversion Technology △Localizing Linkages for Food and Tourism Industry 등 7개 세션과 국제 세션 △Future Food Tech and Health을 운영하며, 학생 구두 발표와 ‘국내산 농산물을 활용한 고부가 스낵제품 개발 주제’ 제품 개발 경진대회를 개최한다.
전국식품공학교수협의회와 공동 주최로 열리는 제품 개발 경진대회에는 사전 평가를 거친 식품 및 영양 전공 대학(원) 재학생 8팀이 참가해 발표하고, 우수팀을 선정, 시상한다.
이와 함께 학술대회 기간 중에는 식품화학, 식품분석/품질, 식품가공/공학/물성, 식품저장/포장, 식품미생물/위생, 발효/효소, 영양소대사/영양생리/임상영양, 식생활 및 영양실태조사, 식품기능성/생리활성 등 분야에서 804편의 포스터를 발표한다.
한국식품영양과학회 2020년 국제 심포지엄 운영 세션
Session 1. Research and Development of Health Functional Foods Session 2. Advanced Food Technology Session 3. The Future of Food Safety Technology Session 4. Fermented Vinegar and Functionality Session 5. New Horizon of Nutritional Safety Management in Response to Changing Dietary Trends Session 6. Advanced Approaches to Analysis the Chemical Risk Factors Session 7. Start Up & the Successful Stories Session 8. New Findings of Collagen Peptides Session 9. Green Tea and Microbiome Session 10. Development Related to Health and Aging in the Food Industry Session 11. Science-Based Approach for Food Safety Risk Communication Session 12. Personalized Food & Nutrition for Healthcare Session 13. Technology Commercialization Strategy of Agri. Food Industry Session 14. Probiotics and Health Session 15. Functional Peptide Research Session 16. Recent Research Trends of Korean Red Ginseng Session 17. Functionality of Allulose and Nondigestible Maltodextrin and Their Industrial Application Session 18. The Present and Future of Development of Health Functional Food-Recent Issues and Perspectives Session 19. COVID-19 and Immune Modulating Foods Session 20. Development of Healthy Food by Sustainable Innovation Technology Session 21. Nutrition for Sarcopenia and Muscle Health Session 22. Multi-Functional Dietary Supplement Using Bioconversion Technology Session 23. Localizing Linkages for Food and Tourism Industry Session 24. Current Issues about Meal Service and Special Dietary Foods for Healthy Aging Session 25. Advances in Research in Immune Enhancing Functional Food Session 26. Natural Products Applying to Immunotherapy Session 27. Advanced Approaches for Ethics and Animal Alternative Methods Food and Nutritional Science Session 28. Bridge 2 Food-Industry
International Session Ⅰ. Functional Compound, Probiotics, and Bioinformatics International Session Ⅱ. Nutrients Metabolism and Health International Session Ⅲ. Future Food Tech and Health