한국식품과학회(회장 윤석후)는 11월 14일 오전 10시 서울 플라자호텔 그랜드볼룸에서 ‘제1회 베이커리 테크놀로지 국제 심포지엄’을 개최한다.

이번 심포지엄은 ‘Innovative Bakery Technology for Next Generation’을 주제로 열린다. 심포지엄에서는 제빵산업에 대한 국가 정책방향, 효모, 배힙 및 냉동기술 등 휴면생지와 관련한 가공기술, 국내외 제빵산업 동향 등 다양한 주제발표가 있을 예정이다.

10:00 Registration
10:30 Opening Remark

10:40 Food Industry and Government Policy (노수현 과장, 농식품부 식품산업정책과)
11:00 Lesaffre free flowing frozen yeast : The highest quality of baked frozen croissant (Jean Louis Bouvier, Lesaffre France)
13:00 An overview on process-formulation interactions : in the case of bake off technology (Alain Lebail, ONIRIS, Nantes-Atlantic National College of Food Science and Engineering and Veterinary Medicine, France)
13:40 Innovative techniques and trends in freezing Technology of Bakery products (최영진 교수, 서울대)

14:40 The basic theory needed for further development of frozen dough Technology (Yoshifumi Inoue, Japan Institute of Baking)
15:20 Development of Baking Technology and analysis of domestic and international bakery market and trends (Kwang S. LEE 교수, 경희대)

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